Loopbaan

Stage Alfons Smet Residenties

In de tweede fase van mijn opleiding Sport en Bewegen liep ik 8 weken lang stage bij Alfons Smet Residenties.

Tijdens deze periode zorgde ik ervoor dat alle bewoners genoeg aan beweging deden. Dit deed ik door leuke en innovatieve spelletjes te voorzien die gespeeld konden worden in kleine groepen. Naast bewegen in groep zorgde ik ook voor individuele begeleiding bij bewoners die extra beweging nodig hadden. 

Ik organiseerde tijdens mijn stage een gezondheidsproject omtrent mentale gezondheid. Mijn stage verliep net in het midden van de coronacrisis dus extra aandacht aan de mentale gezondheid bij de bewoners was zeker een meerwaarde. Samen met de bewoners deed ik aan stoelyoga, een laagdrempelige manier voor 65 plussers om tot rust te komen en tegelijkertijd aan beweging te doen. 

Mijn tijd bij Alfons Smet Residenties was zeker een leerrijk proces. Ik heb er enorm van genoten om te mogen samenwerken met deze doelgroep.

 

Eindstage i-fitness Turnhout

Mijn eindstage deed ik bij i-fitness in Turnhout waar ik me 10 weken lang thuis heb gevoeld. Ik kwam terecht in een familiale omgeving waar ik mezelf volledig kon ontplooien en mijn talenten naar boven kon halen.

Tijdens deze periode maakte ik verschillende trainingsschema’s op maat voor klanten, gaf ik 1-op-1 trainingen en groepslessen. Ik kon mijn creativiteit volledig inzetten door gevarieerde en originele groepslessen aan te bieden.

Ook tijdens deze stage werkte ik gezondheidsprojecten uit. Deze keer deed ik een project omtrent slaap en een project omtrent gezonde voeding. Met mijn project omtrent slaap wilde ik het belang van een goede slaap benadrukken en welk effect slaap heeft op je lichaam wanneer je aan sport doet. Ik zette de theorie om in praktijk door ontspannings- en ademhalingsoefeningen aan te leren die kunnen helpen om beter te slapen. Met mijn project omtrent gezonde voeding wilde ik deelnemers de juiste verhoudingen tussen koolhydraten, vetten, groenten en proteïnen op het bord aanleren. Dit deed ik door opnieuw de theorie meteen toe te passen in de praktijk; ik had een gezonde maaltijd bereid die ze zelf op hun bord dienden te scheppen rekening houdend met de juiste verhoudingen. 

Mijn passie voor fitness kwam gedurende deze stage naar boven en ik genoot er de volle 100% van om mensen met verschillende doelstellingen vooruit te kunnen helpen. 

 

Decathlon & More

Tijdens de derde fase van mijn opleiding kregen we de opdracht om een evenement te organiseren samen met een organisatie van buitenaf. Samen met 3 andere studenten werd ik geselecteerd om een project uit te werken voor Decathlon Turnhout. 

Noortje Nuyts, Brett Van de Kerkhof, Michelle Van Genechten en ik wilden graag op een laagdrempelige manier mensen aan het bewegen krijgen. Om dit doel te bereiken werkten we twee delen uit voor dit project: een coachtraject en een evenement in de winkel. 

Met ons coachtraject begeleidden we beginnende sporters 10 weken lang in een sport die ze nog nooit eerder hadden beoefend met als doel hun sportprestaties te verhogen met 10%. Om dit te kunnen verwezelijken kregen ze materiaal uitgeleend van Decathlon en dienden ze reclame te maken op sociale media. 

Het evenement in de winkel genaamd ‘Decathlon Records’ werd georganiseerd op zaterdag 28 mei 2022. Met dit evenement wilden we mensen, jong en oud, uitdagen om deel te nemen aan 9 sportieve challenges. Ze konden zich vergelijken met de wereldrecordhouders in verschillende sporten. Als ze meededen aan minstens 3 challenges kregen ze een goodiebag met daarin een aantal gadgets van Decathlon. 

Het evenement was een groot succes, meer dan 120 mensen hebben deelgenomen aan de verschillende sportieve challenges in de winkel!